rkellenberger-retail-reception

BÄRTSCHI eyeglass shop – Retail interior design

February 10, 2013

When the space concept and interior design was developed, much emphasis was put on spatial clarity and a well structured presentation, enabling customers to anticipate the layout of the store as soon as they entered. Located in a basement and only having one entrance at street level, it was vital for the business to get new customers down into the primary showcase floor. The store front had to spark attention and ignite desire to engage passing pedestrians. A curved wide open staircase pulls customers down the stairs into the spacious and smooth lit basement which underlines its prime look by emphasis on rich materials and smooth light contrasts. The dark wood floor blends seaminglessly into the walls and supports the gentle feel of the shop. At eye-level, a panoramic gallery of selected eyeglass is wrapping around the interior walls to put customers on a journey to explore and to spot their favorite eyeglasses.
Designed by Architekten Schwaar & Partner AG, Contributing Designer

rkellenberger-retail-space

rkellenberger-retail-wall

rkellenberger-retail-sketch

rkellenberger-retail-concept